Skip to content
Vincent van Dongen van Fox-IT, ingeschreven in het register van het  'Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen'

Press release -

Vincent van Dongen van Fox-IT, ingeschreven in het register van het 'Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen'

Delft, 14 maart 2023 - Vincent van Dongen, digitaal forensisch onderzoeker bij Fox-IT, is sinds begin maart 2023 ingeschreven in het register van het 'Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen' (NRGD) als digitaal forensisch onderzoeker. Het NRGD beheert een register van deskundigen en ziet toe op de kwaliteit, betrouwbaarheid en bekwaamheid van deze experts. Hierdoor kunnen belanghebbenden, waaronder de rechtspraak, vertrouwen op de kwaliteit van de deskundigen die zijn ingeschreven in het NRGD register.

Vincent van Dongen is sinds augustus 2015 in dienst bij Fox-IT en heeft zich daar gespecialiseerd tot digitaal forensisch onderzoeker. Deze experts zijn gespecialiseerd in complexe onderzoeken op het gebied van (computer)systemen, gegevensdragers en digitale netwerken. "Het is belangrijk dat zulke digitaal forensische onderzoeken correct worden uitgevoerd, zodat de resultaten uit dit onderzoek door de rechter kan worden geaccepteerd", zegt Vincent van Dongen.

"Doordat ik nu ben ingeschreven in het register van het NRGD, kan ik mijn deskundigheid op het gebied van digitaal forensische onderzoeken beter inzetten voor de rechtspraak in Nederland. Het geeft mij persoonlijk voldoening wanneer ik met mijn werk kan bijdragen aan de (digitale) waarheidsvinding", zegt Vincent van Dongen.

Voor de klanten van Fox-IT is de toetreding van Vincent van Dongen tot het NRGD-register opnieuw een bewijs van de hoogwaardige expertise waarmee het bedrijf zich onderscheidt in deze markt.

Voor inschrijving in het NRGD moeten kandidaten door een nationale, deskundige en objectieve commissie worden getoetst. Als geregistreerd deskundige is de expertise van Vincent objectief erkend en is er wettelijke erkenning van zijn vakbekwaamheid. De titel ‘Gerechtelijk deskundige’ staat op persoonlijke naam en stelt Vincent in staat om met zijn expertise een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk belang.

Topics


About NCC Group

NCC Group exists to make the world safer and more secure.

As global experts in cyber security and risk mitigation, NCC Group is trusted by over 14,000 customers to protect their most critical assets from the ever-changing threat landscape.

With the company's knowledge, experience, and investment in research and innovation, it is best placed to help organisations assess, develop and manage their cyber resilience posture.

With circa 2,000 colleagues in 12 countries, NCC Group has a significant market presence in North America, Europe and the UK, and a rapidly growing footprint in Asia Pacific with offices in Australia, Japan and Singapore.

Contacts

Regional Press Office - Europe

Regional Press Office - Europe

Press contact +31 20 794 4737

NCC Group exists to make the world safer and more secure

In today’s threat landscape understanding the risks organisations and customers are exposed to is more important than ever.

Understanding the impact and how to be more resilient is key to protecting brand, reputation and sensitive customer information. Building a cyber-resilient organization can be a complex process but it’s not impossible.

With our knowledge, experience and global footprint, we help assess, develop and manage cyber resilience posture.

NCC Group Newsroom
XYZ Building, 2 Hardman Boulevard, Spinningfield
M3 3AQ Manchester
United Kingdom